Marmor

Det klassiska valet från de romerska badhusen. Ett material som aldrig går ur tiden och som ger köket eller badrummet en lyxigare känsla.

Tidlösa bänkar med patina

Marmor består i huvudsak av mineralen kalcit, en mineral med hög hållfasthet men med känslighet för syror. Marmorskivor kan trots detta vara rätt val för dig, men du ska då acceptera riskerna för fläckbildning på ytorna. Som man säger i marmorns hemland Italien – det ska synas att man använder sitt kök och lite patina hör till i ett kök. Marmor är annars ett vanligt och utmärkt val när det gäller fönsterbänkar eller andra ytor utan kemiska risker (syror).

Marmor beskrivs ofta som det klassiska valet och passar både i nya och gamla hem. Denna mineral kommer även i en rad olika färger och ådringar, vilket gör det lättare att hitta en sten som passar i just ditt kök. Marmor är i sig ett tåligt material som håller i längden, men den ka p g a sin porositet vara känslig för fläckar. För att motverka fläckar över tiden kan man köpa en polerad marmor, regelbundet impregnera bänkarna, samt vara snabb med att torka upp det man spiller på bänken.Marmor består i huvudsak av mineralen kalcit, en mineral med hög hållfasthet men med känslighet för syror. Marmorskivor kan trots detta vara rätt val för dig, men du ska då acceptera riskerna för fläckbildning på ytorna. Som man säger i marmorns hemland Italien – det ska synas att man använder sitt kök och lite patina hör till i ett kök. Marmor är annars ett vanligt och utmärkt val när det gäller fönsterbänkar eller andra ytor utan kemiska risker (syror).

Marmor beskrivs ofta som det klassiska valet och passar både i nya och gamla hem. Denna mineral kommer även i en rad olika färger och ådringar, vilket gör det lättare att hitta en sten som passar i just ditt kök. Marmor är i sig ett tåligt material som håller i längden, men den ka p g a sin porositet vara känslig för fläckar. För att motverka fläckar över tiden kan man köpa en polerad marmor, regelbundet impregnera bänkarna, samt vara snabb med att torka upp det man spiller på bänken.

Styrkor

Tidlöst; lång livslängd; livfullt med olika färger och ådringar; 100% naturmaterial

Svagheter

Relativt poröst; känsligt mot syror; låg böjhållfasthet; tunga & svåra att hantera i långa längder; relativt högt pris; viss känslighet för kantstötar

Två av våra mest populära marmorsorter

mn_arabescato
Arabescato
mn_carrara
Carrara

Ett all inclusive tänk, gjort för att funka

Vårt all inclusive koncept innebär att vi hjälper dig från första början till färdigt kök/badrum. Via våra kunniga inredare är det enkelt för dig att hitta rätt. Vi tar ansvar för måtten och ser till att de nya bänkskivorna passar i ert kök. Vill ni även sätta nytt kakel över bänkarna, byta ut några vitvaror, eller montera nya handtag på era luckor, så gör vi det till en naturlig del av projektet. Vi har alla yrkesgrupper under ett tak, med en projektledare, ett avtal och en faktura.

Boka möte

Vi rekommenderar att du sitter ner med en av våra inredare i lugn och ro för att gå igenom dina planer. För bästa resultat föreslår vi att du bokar in ett möte med en av oss.