Komposit

Skivor skapade av olika naturliga mineraler, t ex kvartsit, vilket ger en hård, tät och hygienisk yta som passar mycket bra i köket. Vi använder oss här av Silestone och Dekton.

Silestone är för alltid

Silestone är en produkt som består av 94% naturlig kvarts, vilket gör materialet utomordentligt hårt och motståndskraftigt. Det är en utmärkt yta för köksbänkar, badrum och väggbeklädnad med minsta antalet fogar. Produkten har skapats för att ge vackra ytor, ett brett utbud av färger, extraordinära strukturer och enastående egenskaper. Silestone har en icke-porös yta som motverkar fläckar från kaffe, vin, citronsaft, olivolja, vinäger, makeup och många andra vardagliga produkter. Här kan ni ta del av urvalet via Färghjälpen och även via Online Visualizer se hur skivorna kan se ut i köksmiljön.

Styrkor

Hård yta som står i mot repor och dylikt; lång livslängd; tät yta som står i mot syror; brett utbud av färger & strukturer; tillverkas i stora skivor vilket minimerar antalet skarvar på en bänk

Svagheter

Viss känsligheter mot hög värme (kan missfärga bindemedlet i skivan); relativt energikrävande tillverkningsprocess; viss känslighet för kantstötar

Dekton – Superkompositen

Precis som Silestone tillverkas Dekton av naturlig kvarts, men även en blandning av andra naturliga mineraler. Här använder man sig inte av bindemedel utan endast olika pigment för färger och mönster. Här binder man samman den fint pulveriserade kvartsen med hjälp av extremt högt tryck (25 000 ton per skiva) och hög värme. Den här processen kan beskrivas som en ultrasnabb version av det som jorden lyckas med då man under tusentals år skapar graniten under tryck och värme. Resultatet blir en extremt tålig produkt med många användningsområden, allt från köksbänkar till husfasader.

Styrkor

Extremt hård yta; lång livslängd; helt fläcksäker; värmebeständig; nöts inte ner med tiden; klarar stora temperaturskiftningar; hög böjhållfasthet som klarar tunnare skivor; tillverkas i stora skivor; ekologiskt certifierad tillverkning

Svagheter

Jämfört med Silestone är Dekton dyrare; relativt energikrävande tillverkningsprocess

Ett all inclusive tänk, gjort för att funka

Vårt all inclusive koncept innebär att vi hjälper dig från första början till färdigt kök/badrum. Via våra kunniga inredare är det enkelt för dig att hitta rätt. Vi tar ansvar för måtten och ser till att de nya bänkskivorna passar i ert kök. Vill ni även sätta nytt kakel över bänkarna, byta ut några vitvaror, eller montera nya handtag på era luckor, så gör vi det till en naturlig del av projektet. Vi har alla yrkesgrupper under ett tak, med en projektledare, ett avtal och en faktura.

Boka möte

Vi rekommenderar att du sitter ner med en av våra inredare i lugn och ro för att gå igenom dina planer. För bästa resultat föreslår vi att du bokar in ett möte med en av oss.