Kalksten

Uppbyggd av samma huvudmineral som marmor och har därmed liknande egenskaper. Vackra stenar med varma färger.

Kall sten med varma färger

Precis som hos marmor så består kalkstenen till huvudsak av kalcit och har därför liknande egenskaper. Kalkstenen håller i längden, men är även den känslig för syror. Kalksten hittar du ofta med varma färger i toner av sand och jord. Det är inte heller ovanligt att du i den här stenen hittar fossiler från en svunnen tid.

Styrkor

Tidlöst; lång livslängd; livfullt med olika färger och ådringar; 100% naturmaterial

Svagheter

Relativt poröst; känsligt mot syror; låg böjhållfasthet; tunga & svåra att hantera i långa längder; relativt högt pris; viss känslighet för kantstötar

Ett all inclusive tänk, gjort för att funka

Vårt all inclusive koncept innebär att vi hjälper dig från första början till färdigt kök/badrum. Via våra kunniga inredare är det enkelt för dig att hitta rätt. Vi tar ansvar för måtten och ser till att de nya bänkskivorna passar i ert kök. Vill ni även sätta nytt kakel över bänkarna, byta ut några vitvaror, eller montera nya handtag på era luckor, så gör vi det till en naturlig del av projektet. Vi har alla yrkesgrupper under ett tak, med en projektledare, ett avtal och en faktura.

Boka möte

Vi rekommenderar att du sitter ner med en av våra inredare i lugn och ro för att gå igenom dina planer. För bästa resultat föreslår vi att du bokar in ett möte med en av oss.