Granit

Ett mycket hållbart alternativ som står i mot de flesta påfrestningarna i ett modernt kök, såsom värme, syror och mekaniskt slitage.

Levande, tåligt & tidlöst

Inget annat material ger en sådan levande känsla som graniten, med alla dess färger och mönster. Graniten ingår egentligen i grupp av granitliknande stentyper kallade silikatstenar. Andra mineraler här är t ex gnejs, diabas, syenit, gabbro och kvartsit. De har alla liknande egenskaper och de brukar alla kort och gott kallas granit. Ett modernt kök utsätts för mycket påfrestningar och bland naturstenen är graniten bäst lämpad att möta dessa. Graniten står upp både mot både kemisk och mekanisk påverkan, såsom syror och repor. Precis som all natursten så klarar graniten även mycket höga temperaturer, upp till 500 C, dock ej värmechocker (snabba växlingar).

Styrkor

Lång livslängd; 100% naturmaterial; tåligt mot syror; låg repkänslighet, tål hög värme; stort urval på färg och mönster

Svagheter

Låg böjhållfasthet; tunga & svåra att hantera i långa längder; relativt högt pris; viss känslighet för kantstötar.

De mest populära

mn_viscont_white
Viscont White
mn_verde_marina
Verde Marina
mn_steel_grey
Steel grey
mn_silver_cloud
Silver Cloud
mn_nero_impala_extra
Nero Impala
mn_bohus_grey
Bohus Grå
mn_labrador_blu_pearl_gtll
Labrador Blue Pearl
mn_bianco_sardo
Bianco Sardo
mn_brown_antique
Brown Antique

Ett all inclusive tänk, gjort för att funka

Vårt all inclusive koncept innebär att vi hjälper dig från första början till färdigt kök/badrum. Via våra kunniga inredare är det enkelt för dig att hitta rätt. Vi tar ansvar för måtten och ser till att de nya bänkskivorna passar i ert kök. Vill ni även sätta nytt kakel över bänkarna, byta ut några vitvaror, eller montera nya handtag på era luckor, så gör vi det till en naturlig del av projektet. Vi har alla yrkesgrupper under ett tak, med en projektledare, ett avtal och en faktura.

Boka möte

Vi rekommenderar att du sitter ner med en av våra inredare i lugn och ro för att gå igenom dina planer. För bästa resultat föreslår vi att du bokar in ett möte med en av oss.